8 d’abril de 2022

ARCbcn és l’enginyeria que col·labora amb Barozzi Veiga en la construcció del nou edifici del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), després que el prestigiós estudi d’arquitectes hagi estat seleccionat com guanyador per un jurat d’experts.

L’edifici del BIST és el primer projecte de l’ambiciosa iniciativa Ciutadella del Coneixement, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que neix amb l’objectiu de transformar l’àrea de l’Antic Mercat del Peix del Parc de la Ciutadella en un hub d’investigació i innovació per a 1.200 investigadors en biomedicina, biodiversitat i benestar planetari.

El nou BIST acollirà més de 500 investigadors i 60 grups de recerca de quatre centres del BIST (CRG, IBEC, ICN2 i IRB Barcelona), i tindrà una superfície d’aproximadament 25.000 m² distribuïts en diverses plantes dedicades a la investigació multidisciplinària. El projecte compte amb un pressupost total de 50 milions d’euros.

La Ciutadella del Coneixement és una de les iniciatives més importants de transformació urbanística que es produirà en els anys vinents a la ciutat de Barcelona. A més de ser un espai per a la investigació i la innovació, el projecte reutilitza edificis històrics, es repensa el Zoo de Barcelona com un centre d’estudis de conservació de diversitat biològica i s’obre un nou accés directe al mar.

Veure projecte:

Barcelona Institute Science of Technology

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *