Esther Izquierdo, directora de Consultoria Energètica i Sostenibilitat d’ARCbcn, explica al programa Els Matins de TV3 el més destacat de l’informe de situació 2021 que ha publicat l’Observatori de les Energies Renovables de Catalunya.

12 de juliol de 2022

Aquesta setmana s’ha presentat l’informe de situació de 2021 de l’Observatori de les Energies Renovables de Catalunya, una iniciativa de divulgació per fer un seguiment acurat i objectiu de l’evolució i el progrés en la implementació de les energies renovables al territori català.

Segons l’informe, el 2021 s’ha caracteritzat per la progressiva normalització del consum energètic després d’un 2020 afectada per la pandèmia de la COVD-19. Aquesta, ha estat coberta principalment per energia nuclear amb el 52,06%, seguida per les importacions amb un 11,26% (+255% respecte al 2020), els cicles combinats amb un 10,76%, i la cogeneració amb  un 10,15%. Pel que fa a les fonts renovables, la hidràulica aporta un 7,52% de la demanda, l’eòlica un 5,85% i la solar fotovoltaica un 0,84%, mentre que la resta de tecnologies renovables sumen l’1,22% de la demanda elèctrica de Catalunya

En una entrevista al programa Els Matins de TV3, Esther Izquierdo, directora de Consultoria Energètica i Sostenibilitat d’ARCbcn ha explicat com a portaveu de l’Observatori que una de les principals adversitats per aconseguir els objectius marcats per al 2030 són els tràmits administratius i una normativa que limita en l’autoconsum compartit. “A Catalunya l’autocosum és de només 500 metres i en altres països s’ha fet en distàncies molt més grans”, declara Esther.

Amb l’autoconsum, ha augmentat les energies solars fotovoltaiques, però no serà prou. Segons denfensa l’Esther, es necessitaran instal·lacions més grans de fotovoltaica i eòliques per cobrir la part elèctrica, però també altres tecnologies per cobrir la part tèrmica com pot ser la biomassa o la geotèrmia. “Cal trobar l’equilibri socioeconòmic de totes les parts implicades per arribar a la implementació de les renovables“, afegeix.

Podeu consultar tota la seva intervenció en el següent enllaç:

Font: Observatori de les Energies Renovables de Catalunya

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *