Més enllà dels avantatges econòmics per als propietaris dels edificis és un valor clau pensar en l’alta eficiència dels recursos que proporcionen les certificacions ambientals

30 d’agost de 2022

A Espanya només 560 edificis tenen certificació LEED, la certificació ambiental més utilitzada i popular del món que proporciona un marc per a edificis ecològics saludables, altament eficients i que alhora estalvien els derivats costos econòmics de l’energia i l’aigua.

És un sistema voluntari que es basa en el consens del mercat per desenvolupar construccions centrades en l’elevada eficiència energètica, apostant per un desenvolupament sostenible.

A part d’aportar prestigi de saber que l’edifici és respectuós amb el medi ambient, segons els autors de la publicació Re‐Assessing Green Building Performance: A Post Occupancy Evaluation of 22 GSA Buildings, també suposa per a la propietat o constructora:

  • L’avantatge competitiu: El 61% dels líders corporatius creu que la sostenibilitat condueix a la diferenciació del mercat i a un millor acompliment financer.
  • L’augment del valor de l’immoble: Els edificis amb certificació tenen els lloguers més alts, mentre que les taxes d’arrendament solen oscil·lar entre la mitjana i el 20% per sobre de la mitjana.
  • La reducció de residus: 80 milions de tones de residus desviats d’abocadors, través de reciclatge i reutilització de materials.
  • Els avantatges ambientals: 34% menys d’emissions de CO₂, 25% menys d’energia consumida, 11% menys d’aigua consumida.
  • Els avantatges per a la salut: Els ocupadors en espais amb certificació LEED informen taxes més altes de contractació i retenció, i una major productivitat dels empleats.

El sistema de certificació es basa en estàndards científics, ja que premia l’ús d’estratègies sostenibles en tots els processos de construcció de l’edifici; des de l’adequació de la parcel·la on s’ubica, fins a l’eficiència en l’ús de l’aigua i energia, la selecció de materials sostenibles, així com proporcionar una qualitat medi ambiental interior entre d’altres.

Per aconseguir-ho , el sistema de certificació es basa en l’anàlisi i validació per part d’un agent independent, l’US Green Building Council (USGBC), per garantir tota la sèrie d’aspectes relacionats amb la sostenibilitat de l’edifici.

Des dels inicis d’ARCbcn que vam creure necessari acompanyar a les propietats a aconceguir aquesta certificació voluntària per assolir els seus propòsits ambientals. És el nostre compromís i forma part del nostre ADN d’empresa, les accions climàtiques que aporten les solucions més sostenibles per a la preservació del medi ambient i així ser respectuosos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’ONU.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *