21 de gener de 2022

Des de fa uns anys que en la nostra enginyeria i consultoria posem en el centre d’operacions la innovació per al desenvolupament de les infraestructures. Aquesta trajectòria, va començar en la participació de projectes d’R+D d’àmbit local i nacional, i ha anat transformant-se en la participació i direcció de grans projectes europeus i de gran pressupost finançats per la Unió Europea, com n’és el cas l’Hypergryd, que aquesta mateixa setmana s’estrena la seva pàgina web.

L’Hypergryd, que està format per un consorci de 19 socis i liderat per ARCbcn, suposarà el primer testeig de la integració de les xarxes tèrmiques i elèctriques a través d’un conjunt de solucions basades en les energies renovables, operades digitalment i centrades en l’usuari, per accelerar la transició sostenible cap a les futures generacions 4a i 5a de District Heating and Cooling (DHC) i contribuir així en els objectius climàtics.

En l’àmbit nacional, també hem posat en marxa el projecte d’innovació Polígons 4.0, que participem com aliança entre associació i petita i gran empresa, amb el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i Italtel. La finalitat de Polígons és realitzar un estudi de viabilitat per a desenvolupar un software que permeti digitalitzar i mesurar l’estalvi energètic del teixit industrial per a l’eficiència energètica del sector, enfocada especialment per a pimes. Disposarà d’indicadors energètics dinàmics, actualitzables amb capacitat de reportatge per a presa de decisions DSS (Decisions Support System).

Tal com explica l’ONU en el seu novè Objectiu de Desenvolupament Sostenible; la indústria, la innovació i la infraestructura “tenen un paper clau a l’hora d’introduir i promoure noves tecnologies, facilitar el comerç internacional i permetre l’ús eficient dels recursos”.

La innovació i el progrés tecnològic són claus per posar fi al problema del medi ambient, però encara que la consciència sigui major ara, encara hi ha molt recorregut per fer; en tot el món, la inversió en investigació i desenvolupament només ha augmentat de l’1,5 el 2000 a l’1,7% el 2017.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
¡Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *