• ARCbcn és responsable del projecte i l’encarregat del disseny tècnic de POLÍGONOS 4.0, un projecte innovador que permetrà la transició energètica del sector industrial.
  • El projecte s’emmarca dins la convocatòria Agrupaciones Empresariales Innovadoras (AEI) del Ministerio de Indústria, Comercio y Turismo i està impulsat pel CEEC. Compta amb un pressupost subvencionable de 99.128,00 €.

14 de febrer de 2022. Dia Mundial de l’Energia.

Garantir l’accés universal a l’energia assequible, segura, moderna i sostenible és un dels propòsits de l’Organització de les Nacions Unides i, també, una de les nostres missions com empresa de serveis de consultoria energètica i de sostenibilitat.

En aquest sentit, i amb motiu del Dia Mundial de l’Energia, avui presentem el projecte innovador Polígonos 4.0, que neix amb el propòsit de realitzar un estudi de viabilitat per a desenvolupar un software que permeti digitalitzar i mesurar l’estalvi energètic del teixit industrial per a l’eficiència energètica del sector. Disposarà d’indicadors energètics dinàmics, actualitzables amb capacitat de reportatge per a presa de decisions DSS (Decisions Support System).

Aquesta eina actuarà com una plataforma d’economia circular de productes i serveis energètics, ajudant a les empreses a reduir els seus costos energètics i sent un generador de reactivació econòmica. Alhora, pretén ser un generador de feina i oportunitats de negoci sostenible.

A més, es desplegarà per facilitar la col·laboració entre pública-privada perquè l’ens pugui articular plans d’acció i facilitar el catàleg de solucions sostenibles i ser un mecanisme de reactivació econòmica tant a escala local, provincial, autonòmic com estatal.

Per a impulsar aquest projecte, s’ha creat el consorci amb el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, que ha liderat i coordinat el projecte; ARCbcn Enginyers Consultors, com PIME experta responsable i encarregada del disseny tècnic; i Italtel com gran empresa participant encarregada del desenvolupament tècnic.

Polígons 4.0 neix en un moment on les estratègies per la descarbonització dels municipis i els polígons és prioritària, en especial per a les pimes, que només a Catalunya representen el 99,8% del teixit empresarial i el 69,4% total de l’ocupació.

Per altra banda, l’administració pública, els municipis i els polígons industrials desconeixen les necessitats d’estalvi energètic de les seves empreses. Aquesta desconeixença provoca que no disposin de plans d’acció per a la millora de la seva competitivitat, no contribueixin en la reducció de la contaminació de les ciutats i que puguin ser un generador de feina i d’oportunitats sostenibles.

Presentació del projecte:

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Els camps necessaris estan marcats amb *