ARCbcn ha estat l’enginyeria encarregada de la reforma del nou Museu d’Història de Barcelona que ha comptat amb l’arquitectura de l’estudi A+M Arquitectes.

31 de març de 2023

Aquesta setmana s’ha inaugurat la renovada Casa Padellàs, palau d’inici del segle XVI traslladat fa prop d’un segle del carrer dels Mercaders al barri gòtic i reconvertida fa 80 anys en el Museu de la Història de Barcelona.

ARCbcn ha estat l’enginyeria d’instal·lacions encarregada de realitzar la remodelació per a la unió del museu ja existent amb l’edifici adjacent, la Casa Llibreteria, que estava destinat a ús administratiu. La actuació, en una superfície construïda de 3.549m², ha consistit en dotar el nou complex de ventilació, renovar els equips, unificar-ho tot i actualitzar la legalització de les instal·lacions. L’estudi d’arquitectura encarregat de la rehabilitació ha estat A+M Arquitectes.

La Casa Padellàs és un palau d’inici del segle XVI traslladat aviat farà cent anys des del carrer dels Mercaders com a part dels plans per a formar un «barri gòtic». Reconvertida en Casa de la Història, és un espai museístic experimental, un projecte amb molts formats que aborda Barcelona des de la història urbana i el patrimoni en un entorn de recerca i d’activitats participatives.