30 de juny de 2022

En els darrers deu anys, ARCbcn ha anat guanyant presència i coneixement en molts àmbits del sector terciari, però en el sector on més s’ha especialitzat i ha accentuat la seva expertesa, ha estat en el sector sanitari i centres de recerca.

El nostre primer projecte en sales blanques va ser el 2017 amb el nou Laboratori de Farmàcia a l‘Hospital Germans Trias i Pujol, popularment conegut com a Can Ruti, després d’haver guanyat experiència realitzant la reforma integral en el Laboratori de Biologia Molecular del mateix hospital.

Uns anys més tard, es va presentar un repte important al despatx, l’hospital polivalent iCOVID situat al Parc Sanitari Pere Virgili. Un equipament sanitari dissenyat de manera modular per entrar en funcionament de manera ràpida i fer front a la pandèmia de la COVID-19. La construcció ha rebut diferents reconeixements, com haver estat nomenat finalista en els Premios Arquitectura Española del Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España (CSCAE).

I aquí seguim…

Continuem guanyant concursos per a realitzar les reformes de les intal·lacions o nova construcció en diferents hospitals de gran anomenada. Aquest mateix juliol, comencem les obres de les noves unitats de Cirugia Pediàtrica i Psiquiatria a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i, aviat, començarà la tercera fase en la nova Smart UCI a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Un espai que incorpora la darrera tecnologia sanitària, com serveis d’intel·ligència artificial per ajudar en la predicció diagnòstica, a més de vetllar pel millor benestar del personal mèdic, dels pacients i els seus familiars.

Hi ha prou evidències científiques de l’estreta relació entre la salut i l’entorn on les persones vivim i treballem. Per aquest motiu, garantir la salut i promoure el benestar de tots els factors involucrats en un hospital és una de les nostres missions com empresa i també una fita per a l’Organització de les Mans Unides, que es contempla en el número tres dels seus disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per al 2030: Salut i benestar.