El lideratge de l’enginyera és un enfortiment per al departament que ja suma un total de vuit professionals a l’equip

8 de març de 2023

Esther Izquierdo, enginyera especialitzada en Energia i Sostenibilitat i PDD a l’IESE, és la nova directora del departament de Recerca i Innovació d’ARCbcn. Com a sòcia d’ARCbcn, ha participat sempre activament en l’àrea d’R+D juntament amb el soci Narcis Armengol. Ara, la seva direcció suposa una consolidació del departament que des de 2012 no ha parat de créixer en notorietat i ampliar el seu equip i xarxa de partners.

Avui dia, ARCbcn és una de les empreses referents del sector de l’enginyeria de les instal·lacions, la consultoria energètica i la sostenibilitat a Catalunya, per la seva clara determinació i creixent rellevància en l’àmbit de la innovació. El primer gran salt va ser el 2021 amb la coordinació de l’Hypergryd, un projecte que pretén desplegar la nova generació de xarxes i districtes energètics intel·ligents mitjançant tecnologia pionera. El 2023 ha estat amb el projecte Hystore que, també amb ARCbcn com a coordinador, té per objectiu desenvolupar conceptes i serveis basats en estratègies i tecnologies d’emmagatzematge tèrmic.

A més, durant el 2022, el departament va guanyar tres projectes AEIs (Agrupaciones Empresariales Innovadoras) dos liderats pel CEEC i un liderat per INNOVACC; el projecte PLATDAT, que té per missió crear una plataforma d’agregació de dades energètiques, el projecte SMARTCEL, que consisteix en la creació de serveis energètiques intel·ligents per comunitats energètiques locals, i el projecte TECHSLICE on es realitzarà la consultoria energètica per a una nova planta de llescat d’embotits. 

L’EQUIP D’INNOVACIÓ

Esther Izquierdo, directora de Recerca i Innovació d’ARCbcn

Àngel Font, coordinador dels projectes europeus i responsable de desenvolupament de negoci.
Francesco Milani, project manager del projecte europeu HYPERGRYD.
David Verez, project manager del projecte europeu HYSTORE.
Bilal Fares, project manager de Plug&Chain.
Gemma Fabregà, project manager de PLATDAT.
Roger Olivé, desenvolupador.
João Ladeira, trainee researcher.