La nostra enginyeria ha estat l’encarregada de dur a terme l’estudi i anàlisi dels punts febles de les instal·lacions de subministrament elèctric i climatització dels Serveis Informàtics de la UAB.

13 de desembre de 2021

El projecte neix amb el propòsit de doblar en la seva totalitat l’abastament dels equips, canalitzacions, estesa de cable i canonades i quadres elèctrics de les instal·lacions situades en l’edifici dedicat al Centre de Processament de Dades i Comunicacions de tota la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les dades del projecte

  • Superfície de CPD: 488 m2
  • Subministrament elèctric companyia: 2.000 KVA
  • Subministrament elèctric socors: 4 x 550 KVA
  • Sistema Alimentació Ininterrompuda: 2 x 400 KVA
  • Potencia frigorífica: 750 + 414 kW

El projecte coincideix amb el ciberatac que va patir la institució el passat 11 d’octubre el qual va provocar la caiguda dels sistemes informàtics de tot el campus afectant el seu correcte funcionament fins a l’any 2022. L’autoria del ciberatac és del col·lectiu PYSA i va ser d’origen ransomware (programari de segrest digital). Fins ara, se sap que PYSA ha atacat a grans organitzacions privades i del món sanitari, però durant els últims mesos han incrementat els atacs a institucions educatives situades, sobretot, als Estats Units i Regne Unit.